Algemeen
School
Thuis
Klasboek
Klasbord Plus 

Jouw naam kan je wijzigen via de app en de computer.  Jouw e-mailadres kan je alleen wijzigen via de app. Mocht je geen gebruik maken van de app, stuur dan een bericht via het contact formulier met je huidige e-mailadres en het e-mailadres waar naar je het wilt veranderen.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘mijn profiel’ onder ‘Persoonlijk’. Daar klik je op ‘profiel bewerken’ om je naam of e-mailadres te wijzigen.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘mijn profiel’ en klik op het potloodje achter je naam om je naam te wijzigen.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘instellingen’ onder ‘Persoonlijk’. Hier kan je de pushmeldingen en e-mailmeldingen aanpassen.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘notificaties’ en daar kan je de pushmeldingen beheren en aangeven of je een e-mailbericht wilt krijgen bij een nieuwe reactie op een bericht. De instelling om een e-mail te ontvangen bij een nieuw bericht in een groep moet je elders aanzetten. Namelijk in het menu – klasbeheer en dan de groep openen waarvan je een e-mail bij nieuw bericht wilt ontvangen. Daar vink je dan de optie ‘Ik wil nieuwe berichten uit deze klas per mail ontvangen’ aan.

Hoe werkt het in de app?
In de app ga je naar het menu (drie streepjes links boven) en daar kan je de groepsinstellingen openen door op het tandwieltje achter de betreffende groep aan te klikken.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en naar ‘klasbeheer’. Als je hier op een groep klikt ga je naar de instellingen van die groep.

Als je wilt inloggen in de app en je ziet geen knop ‘inloggen’ dan komt dit doordat het lettertype op je telefoon te groot staat ingesteld waardoor de ‘inloggen’ knop van het scherm afvalt. Je zal dus bij de instellingen van je telefoon het lettertype kleiner moeten zetten om de knop ‘inloggen’ te zien.

Als dit gebeurd komt dit doordat de groep die je volgde of beheerde niet meer actief is. Dan heeft de eigenaar deze groep verwijderd. Je komt namelijk alleen na inloggen direct bij de ‘groep toevoegen’ pagina als je geen actieve groepen meer hebt. Je kan hierover dus contact opnemen met de eigenaar. Ben je zelf de eigenaar en heb je dus per ongeluk de groep verwijderd, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Vermeld hierbij de groepscode. Kan je die niet meer achterhalen, vermeld dan het e-mailadres van je account en de groep naam en jaar.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en naar 'mijn profiel' onder het kopje persoonlijk. Als je op het foto vierkant drukt kan je daar je foto instellen. ​​

Hoe werkt het op de computer?
Op de computer ga je ook in het menu (drie streepjes) naar 'mijn profiel'. Hier klik je op het potloodje achter je naam en daarna kan je vervolgens op het vierkant achter ‘profielfoto’ drukken om een foto in te stellen.

Als de app veel ruimte in beslag neem op de telefoon kan je de app van je telefoon verwijderen en opnieuw downloaden. Dan zal je wel opnieuw moeten inloggen en de instellingen van je meldingen moeten controleren (waar je dit kan doen staat ook bij de veel gestelde vragen).

Een andere optie is om bij de instellingen van je telefoon, naar je apps te gaan en daar Klasbord aan te klikken en naar de opslag te gaan. Hier kan je het cache geheugen legen en de gegevens wissen. Je krijgt dan een waarschuwing. Je houdt toegang tot alle groepen waar je lid van bent en dus toegang tot de berichten in die groepen. Ook hierna zal je opnieuw moeten inloggen en de instellingen van je meldingen moeten controleren (waar je dit kan doen staat ook bij de veel gestelde vragen).

Je kan zelf niet je account verwijderen. Als je jouw account verwijderd wilt hebben, stuur dan een bericht via het contact formulier met het e-mailadres waarop je een account hebt en de vraag om je account te verwijderen.

Ben je eigenaar/hoofdbeheerder van een groep? Zorg dan dat je deze groep eerst overdraagt aan een collega of de groep verwijderd. Hoe je dit kan doen vindt je bij de veel gestelde vragen onder het kopje ‘school’.

Het kan voorkomen dat je het als ouder of betrokkene liever niet hebt dat er op Klasbord berichten worden geplaatst die mogelijk persoonsgegvevens bevatten van je kind. Wanneer dit het geval is heb je als ouder altijd het recht om hier bezwaar tegen te maken bij de leerkracht.

Het is belangrijk dat de privacy van iedereen gerespecteerd wordt. De leerkracht is verplicht om hier rekening mee te houden bij het plaatsen van een bericht op Klasbord.

Mocht je hier een klacht over hebben dan kun je dit bij Klasbord melden door een mailtje te sturen naar support@klasbord.nl
Wij zullen de klacht in behandeling nemen en contact opnemen met de leerkracht om dit te bespreken.

Mocht het zo zijn dat hier geen gehoor aan gegeven wordt dan zijn we genoodzaakt om hier actie op te ondernemen.

Met het aanmaken van een account op Klasbord worden persoonsgegevens verstrekt. Ook kan het voorkomen dat een geplaatst bericht op Klasbord persoonsgegevens bevat. We gaan hier als Klasbord zorgvuldig mee om. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt en we verstrekken persoonsgegevens nooit aan derden.

Lees voor meer informatie onze privacy verklaring.

Een actieve URL of een internet-link in een bericht op Klasbord plaatsen is zo gepiept! Erg makkelijk wanneer je de Klasbord-volgers bijvoorbeeld naar een webpagina wilt doorverwijzen. De volgers kunnen op de link klikken en gaan automatisch naar de pagina op het internet.

Hoe werkt het?
1. Je stelt zoals gebruikelijk een bericht op in Klasbord. Let op dat je ‘https://’ en/of ‘www’ met een kleine letters schrijft. Anders pakt de web versie van Klasbord de link niet.
2. Na het plaatsen van een bericht met een link in de tekst, maakt Klasbord er automatisch een actieve link van. De tekstkleur van de link wordt dan oranje.

Je kunt zowel als leerkracht (beheerder of eigenaar) als ouder (volger) zien wie er een ‘Toppie’ heeft gegeven bij een geplaatst bericht op Klasbord.

Hoe werkt het in de app?
Open de opties door op de drie puntjes rechtsboven in het bericht te klikken.  Selecteer de optie ‘Toppies bekijken’. Vervolgens zie je een lijst met iedereen die een Toppie heeft gegeven op het desbetreffende bericht.

Hoe werkt het op de computer?
Open een bericht door op het bericht te klikken en klik rechtsboven op ‘opties’. Selecteer de optie ‘bekijk Toppies’ (deze is alleen aanwezig als er Toppies zijn gegeven op het bericht). Vervolgens zie je een lijst met iedereen die een Toppie heeft gegeven op het desbetreffende bericht.

Met de functionaliteit ‘schrijvers’ is het mogelijk om volgers van de klas te veranderen in schrijvers. Een schrijver kan een bericht plaatsen op Klasbord, maar voordat het bericht werkelijk geplaatst wordt is het mogelijk om de eigenaar/beheerder van de klas het bericht eerst goed te laten keuren.

Kinderen kunnen hierdoor ook aan de slag met Klasbord! Leuk om bijvoorbeeld een kind of een groepje de dag, de week, of een leuke activiteit vast te laten leggen.

Hoe werkt het in de app?
1. De schrijver meldt zich aan als volger bij jouw groep (menu - +groep toevoegen - Klascode invoeren - volger goedkeuren).
2. Vervolgens ga je naar menu – instellingen van groep (tandwieltje achter de groep) – open volgerslijst. En selecteer de persoon wie je ‘schrijver’ wilt maken.
3. Vervolgens vink je de optie ‘schrijver’ aan. Wanneer je de aanpassing bevestigt is deze persoon schrijver van de klas.
4. Wil je als eigenaar/beheerder de berichten van een schrijver eerst controleren voordat ze zichtbaar zijn voor alle gebruikers? Vink dan de optie ‘Nieuwe berichten eerst goedkeuren’ aan bij de instellingen van de groep. Het bericht wordt dan eerst ter controle naar de eigenaar/beheerder gestuurd.

Hoe werkt het op de computer?
1. De schrijver meldt zich aan als volger bij jouw klas (klasbeheer - volg een klas - Klascode invoeren - volger goedkeuren).
2. Vervolgens ga je naar instellingen - Klasbeheer - de betreffende groep - Volgers. En selecteer de persoon wie je ‘schrijver’ wilt maken.
3. Vervolgens vink je de optie ‘schrijver’ aan. Wanneer je op ‘bewaar’ klikt is deze persoon schrijver van de klas.
4. Wil je als eigenaar/beheerder de berichten van een schrijver eerst controleren voordat ze zichtbaar zijn voor alle gebruikers? Vink dan de optie ‘Controleer nieuwe berichten’ aan bij de klas details. Het bericht wordt dan eerst ter controle naar de eigenaar/beheerder gestuurd.

De schrijver kan nu een bericht opstellen. Wanneer hij/zij op ‘plaatsen’ klikt ontvangen de beheerders van de klas een pushbericht om het geplaatste bericht goed te keuren. Wanneer het bericht is goedgekeurd wordt het bericht geplaatst op Klasbord en is het bericht voor alle volgers zichtbaar.

Van een schrijver weer een volger maken? Volg dezelfde stappen en kies bij de betreffende persoon nu weer voor ‘volger’ i.p.v. ‘schrijver’.

Na het aanmaken van een account ontvang je binnen enkele minuten een e-mail om je account te activeren. Deze mail wordt verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven bij het aanmaken van je account. Zorg er dus voor dat je bij het aanmaken van je account het juiste e-mailadres invult.

Helaas komt het voor dat de activatie mail in de spam of ongewenste e-mail map terecht komt.Controleer deze mappen dus goed wanneer je de mail niet hebt ontvangen. Mocht er ook geen e-mail in de spam zitten, stuur dan een bericht via het contactformulier en vermeld daarbij het e-mailadres waarmee jij je hebt registratie. Wij zullen je dan een nieuwe activatie-link sturen.

In de activatie mail druk je op de oranje knop en wordt je doorgestuurd naar een pagina waar je de algemene voorwaarden moet accepteren. De activatie code op deze pagina is niet relevant en is NIET de code die je moet invullen op de app. Als leerkracht maak je in de app zelf een groep aan en als ouder vul je de 6 cijfer/letter code in die de leerkracht je heeft gegeven.

Klasbord is een gratis tool en er zal ook altijd een gratis versie van Klasbord blijven. Het is onze filosofie dat Klasbord voor iedereen toegankelijk moet zijn om zo de communicatie tussen thuis en school op een leuke en makkelijke manier te bevorderen. Iedereen moet op ieder moment direct kunnen starten en ervaren hoe leuk het is om via Klasbord de mooie momenten te kunnen delen.

Klasbord is een veilige en beschermde omgeving die helemaal ontwikkeld is voor gebruik in het onderwijs. Als leerkracht heb je met Klasbord volledig de touwtjes in handen. De leerkracht bepaalt wie de klas kan volgen en welke berichten er op Klasbord worden geplaatst. Per bericht geeft de leerkracht aan wat de mogelijkheden zijn. Kunnen ouders reageren op het bericht of een toppie geven? Daarnaast kan de leerkracht met Klasbord ook vragen stellen aan de ouders.

Ja, sinds mei 2018 voldoet Klasbord aan de wetgeving inzake gegevens bescherming. In januari 2019 zijn alle contracten nogmaals herzien en van updates voorzien. Klik op bijgevoegde link om de verwerkersovereenkomst in te zien: https://klasbord.nl/verwerkersovereenkomst/

Load More

Let op: na 1 augustus 2021 kun je in Klasbord Editie 2019 geen nieuwe groepen meer aanmaken. Vanaf 1 november gaat Klasbord Editie 2019 ook daadwerkelijk uit de lucht. 

We nodigen je uit om vanaf 1 augustus je nieuwe groep(en) aan te maken in de nieuwe Klasbord Ouderapp. Deze app is net als de huidige Klasbord gratis, veilig en gebruiksvriendelijk, maar biedt scholen en opvang meer mogelijkheden om met ouders te communiceren.

Als school, leerkracht of kinderdagverblijf begin je met het ondertekenen van de verwerkersovereenkomst die je kan vinden op https://klasbord.nl/verwerkersovereenkomst. Informeer de ouders over Klasbord en  vraag toestemming aan de ouders/verzorgers van de kinderen. Je kunt hiervoor ons voorbeeld gebruiken die staat op https://klasbord.nl/toestemmingsverklaring/.

Als je met de hele school start met Klasbord en je wilt als school berichten kunnen plaatsen in alle groepen, is het handig om te starten met het dashboard. Meer informatie hierover staat op https://klasbord.nl/dashboard/. Als je een schoolaccount aanmaakt op Klasbord kan je daarmee inloggen op https://mijn.klasbord.nl/dashboard/ en een dashboard voor jouw school aanmaken. In dat dashboard kan je dan de gewenste groepen aanmaken. Als je een groep maakt vanuit het dashboard, is het account waarmee je het dashboard beheerd ook de eigenaar van de groep. Je kan daarna de leerkrachten de uitnodiging sturen die je in je e-mail ontvangt na het aanmaken van een groep. Als de leerkrachten de groep volgen kan je ze sub-beheerder maken van de groep. Daarna kan de leerkracht weer de uitnodiging doorsturen naar de ouders/verzorgers van de kinderen.

Als je als leerkracht start met Klasbord en niet met de hele school kan je een account aanmaken en de groep voor jouw klas aanmaken. Je krijgt dan een mail met een uitnodiging die je naar de ouders/verzorgers van de kinderen kan doorsturen. Als kinderdag verblijf kan je starten zoals scholen (als je meerdere groepen maakt) maar als je maar 1 groep maakt voor het hele kinderdagverblijf kan je starten zoals een leerkracht.

Om de overgang van het ene schooljaar naar het andere schooljaar soepel te laten verlopen met Klasbord raden wij het volgende aan:
1. Maak een nieuwe groep aan voor het komende schooljaar, bijvoorbeeld: Groep 1/2 2019-2020.
2. Kopieer je volgers van de oude groep (van het vorige jaar) die nu naar de nieuwe groep toegaan en nodig de nieuwe ouders/verzorgers uit om je groep te volgen. Of kies ervoor om alle ouders uit te nodigen, ongeacht of je ze uit een vorige groep kan kopiëren.
3. De groep van vorig jaar kan je actief laten staan of verwijderen.

Ga je zelf niet mee met de klas naar de volgende groep en je wilt toch de volgers kopiëren, dan kan je twee dingen doen:
1. De nieuwe groep zelf maken en deze overdragen aan je collega (hoe je dit kan doen kan je lezen in de veel gestelde vragen onder het kopje ‘school’.
2. Jouw collega sub-beheerder maken van de oude groep zodat hij/zij zelf de ouders/verzorgers kan kopiëren uit de groep van vorig jaar.

De inhoud van een groep blijft staan als je alleen de naam van de groep aanpast en de volgers verwijdert/toevoegt. Daarom adviseren wij zowel voor scholen/leerkrachten als kinderdagverblijven om voor elk (school)jaar een nieuwe groep te maken. Je kan de volgers van je vorige groep kopiëren naar je nieuwe groep (hoe je dit kan doen staat ook bij veel gestelde vragen) en in de groepen ook de jaartallen te zetten zodat je overzicht behoudt. Hierdoor kunnen alleen de ouders van dat schooljaar de foto’s en berichten zien. Daarbij is het wel leuk om de oude groep niet te verwijderen zodat ouders de berichten en herinneringen nog eens terug kunnen kijken.

Nee, je hebt niet meerdere accounts nodig. Je kan in 1 account meerdere groepen beheren en volgen. Je krijgt wel alle e-mailmeldingen op het e-mailadres waar je account aan gelinkt is. Dus heb je zowel de groep van je kind en jouw klas die je les geeft in 1 account, dan ontvang je van beide groepen de meldingen op hetzelfde e-mailadres. Bedenk dus op welk e-mailadres je dat wilt hebben. Je kan ook voor een groep de e-mailmeldingen uitzetten. Hoe je dat moet doen kan je ook vinden bij de veel gestelde vragen.

Een alternatief is wel twee accounts aanmaken: 1 op een privé e-mailadres en 1 op je werk e-mailadres. Dan zal je wel telkens in en uit moeten loggen om te wisselen van account.

Wil je een nieuwe groep aanmaken omdat bijvoorbeeld het nieuwe schooljaar is begonnen? Dan kan dat zowel op de computer als via de app.

Hoe werkt het in de app?
Ga in het menu (drie streepjes links boven) naar ‘+ groep toevoegen’. Kies daar voor ‘nieuwe groep aanmaken’ en vul de naam in van je groep, bijvoorbeeld ‘Groep 5 2019-2020’. Kies daarna je organisatie/school. Na akkoord te gaan met de algemene voorwaarden krijg je de code van je groep te zien en ontvang je een e-mail met een uitnodiging voor de ouders/verzorgers om jouw groep te volgen.

Hoe werkt het op de computer?
Ga in het menu (drie streepjes links boven) naar klasbeheer en kies daar voor ‘start een nieuwe klas’. Selecteer je organisatie/school, je groep en voeg eventueel een jaartal toe bij toevoeging. De groep en toevoeging worden de naam van je groep. Je ontvangt een e-mail met een uitnodiging voor de ouders/verzorgers om jouw groep te volgen.

Als je eigenaar bent van de groep kan je de groep niet verlaten maar wel in zijn geheel verwijderen. Wil je als eigenaar de groep alleen verlaten en niet verwijderen, draag de groep dan over aan een collega dan kan je daarna de groep verlaten. Hoe je een groep over kan dragen kan je vinden bij de veel gestelde vragen onder het kopje ‘school’. Ben je sub-beheerder of volger kan je de groep alleen verlaten maar niet verwijderen.

De optie om je af te melden/uit te schrijven voor een groep of om deze te verwijderen kan je vinden bij de groepsinstellingen. In de app is dat het tandwieltje achter de groepsnaam in het menu (drie streepjes links boven) en op de computer moet je naar klasbeheer in het menu (drie streepjes) en daar de juiste groep aanklikken.

Als je een bericht schrijft controleer dan altijd welke groep geselecteerd staat bij het opstellen van het bericht. Het is namelijk zo dat je dit bij het schrijven van het bericht moet aangeven. Het kan zijn dat je in de app een vorige groep als standaard groep om berichten in te plaatsen hebt ingesteld. Controleer dus of er niet een verkeerde groep geselecteerd staat bij het opstellen van het bericht.

Volgers beheren kan zowel op de computer als op de app. Volgers kopiëren kan alleen in de app.

Hoe werkt het in de app?
Het overzicht van volgers kan je vinden door in het menu (drie streepjes links boven) naar de groepsinstellingen (tandwieltje achter de betreffende groep) te gaan en daar op ‘open volgerslijst’ te drukken. Om iemands rol te kunnen veranderen of de volger te kunnen verwijderen moet je op diegene zijn naam drukken.

Je kan volgers kopiëren van een andere groep waar je beheerder van bent. Hiervoor ga je naar de volgerlijst van de groep waar de volgers naartoe wilt kopiëren. Daar druk je rechtsboven op de ‘+’ en ‘selecteer uit een andere groep’. Hier krijg je de andere groepen te zien je beheert en kan je de groep selecteren waaruit je de volgers wilt kopiëren. Daarna kan je een selectie maken van de volgers die je wilt kopiëren en druk je rechts boven op ‘voeg toe’. Je volgers zijn dan gekopieerd naar de groep.

Hoe werkt het op de computer?
Om volgers te beheren op de computer ga ja naar het menu (drie streepjes) – klasbeheer. Hier kies je de klas waarvan je de volgers wilt beheren en druk je op de oranje vierkante knop met drie witte poppetjes op de volgerslijst te openen. Om iemands rol te kunnen veranderen of de volger te kunnen verwijderen moet je op diegene zijn naam drukken.

Lukt het niet om in de app foto’s uit een andere map dan de ‘recent’ map te plaatsen? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen om de foto’s alsnog te plaatsen:
- Bericht via de computer plaatsen: kan er wel maar 1 foto en geen video's worden toegevoegd.
- Wat je ook kan doen is in de app in het menu (drie streepjes links boven) bij je instellingen onder persoonlijk 'gebruik nieuwe media selectie' uit te zetten. Dan kan je niet in 1 keer meerdere foto's selecteren dus zal je ze stuk voor stuk uit je galerij moeten selecteren maar je kan dan wel alle foto's aan het bericht toevoegen. Alleen kan je geen video's toevoegen.
- Je kan ook als je een duo hebt die sub beheerder is de media sturen via whatsapp (dan staat bij hem/haar de media wel bij recent) en vragen of hij/zij het op Klasbord plaatst.
- De laatste optie is om de media (foto's en video's) naar jezelf te mailen. Deze op je telefoon van de mail af te downloaden en op te slaan op je telefoon. Dan zou de media bij de 'recent' map moeten staan. Let wel op dat de 'nieuwe media' instelling hiervoor moet aanstaan.

De bestanden die je op Klasbord kan plaatsen zijn: jpg, png en video (mp4). Andere bestanden worden nog niet ondersteund op Klasbord. Hierbij wordt gekeken naar de inhoud van het bestand en niet de bestandsnaam.

Als je berichten vanuit het dashboard plaatst, is het van belang dat het account die het dashboard beheerd, ook beheerder of eigenaar is van de groepen waarin je een bericht vanuit het dashboard plaatst. Als je een volger bent in die groep plaatst het bericht namelijk niet.

Jouw naam kan je wijzigen via de app en de computer.  Jouw e-mailadres kan je alleen wijzigen via de app. Mocht je geen gebruik maken van de app, stuur dan een bericht via het contact formulier met je huidige e-mailadres en het e-mailadres waar naar je het wilt veranderen.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘mijn profiel’ onder ‘Persoonlijk’. Daar klik je op ‘profiel bewerken’ om je naam of e-mailadres te wijzigen.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘mijn profiel’ en klik op het potloodje achter je naam om je naam te wijzigen.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘instellingen’ onder ‘Persoonlijk’. Hier kan je de pushmeldingen en e-mailmeldingen aanpassen.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘notificaties’ en daar kan je de pushmeldingen beheren en aangeven of je een e-mailbericht wilt krijgen bij een nieuwe reactie op een bericht. De instelling om een e-mail te ontvangen bij een nieuw bericht in een groep moet je elders aanzetten. Namelijk in het menu – klasbeheer en dan de groep openen waarvan je een e-mail bij nieuw bericht wilt ontvangen. Daar vink je dan de optie ‘Ik wil nieuwe berichten uit deze klas per mail ontvangen’ aan.

Hoe werkt het in de app?
In de app ga je naar het menu (drie streepjes links boven) en daar kan je de groepsinstellingen openen door op het tandwieltje achter de betreffende groep aan te klikken.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en naar ‘klasbeheer’. Als je hier op een groep klikt ga je naar de instellingen van die groep.

Als je wilt inloggen in de app en je ziet geen knop ‘inloggen’ dan komt dit doordat het lettertype op je telefoon te groot staat ingesteld waardoor de ‘inloggen’ knop van het scherm afvalt. Je zal dus bij de instellingen van je telefoon het lettertype kleiner moeten zetten om de knop ‘inloggen’ te zien.

Als dit gebeurd komt dit doordat de groep die je volgde of beheerde niet meer actief is. Dan heeft de eigenaar deze groep verwijderd. Je komt namelijk alleen na inloggen direct bij de ‘groep toevoegen’ pagina als je geen actieve groepen meer hebt. Je kan hierover dus contact opnemen met de eigenaar. Ben je zelf de eigenaar en heb je dus per ongeluk de groep verwijderd, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Vermeld hierbij de groepscode. Kan je die niet meer achterhalen, vermeld dan het e-mailadres van je account en de groep naam en jaar.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en naar 'mijn profiel' onder het kopje persoonlijk. Als je op het foto vierkant drukt kan je daar je foto instellen. ​​

Hoe werkt het op de computer?
Op de computer ga je ook in het menu (drie streepjes) naar 'mijn profiel'. Hier klik je op het potloodje achter je naam en daarna kan je vervolgens op het vierkant achter ‘profielfoto’ drukken om een foto in te stellen.

Als de app veel ruimte in beslag neem op de telefoon kan je de app van je telefoon verwijderen en opnieuw downloaden. Dan zal je wel opnieuw moeten inloggen en de instellingen van je meldingen moeten controleren (waar je dit kan doen staat ook bij de veel gestelde vragen).

Een andere optie is om bij de instellingen van je telefoon, naar je apps te gaan en daar Klasbord aan te klikken en naar de opslag te gaan. Hier kan je het cache geheugen legen en de gegevens wissen. Je krijgt dan een waarschuwing. Je houdt toegang tot alle groepen waar je lid van bent en dus toegang tot de berichten in die groepen. Ook hierna zal je opnieuw moeten inloggen en de instellingen van je meldingen moeten controleren (waar je dit kan doen staat ook bij de veel gestelde vragen).

Je kan zelf niet je account verwijderen. Als je jouw account verwijderd wilt hebben, stuur dan een bericht via het contact formulier met het e-mailadres waarop je een account hebt en de vraag om je account te verwijderen.

Ben je eigenaar/hoofdbeheerder van een groep? Zorg dan dat je deze groep eerst overdraagt aan een collega of de groep verwijderd. Hoe je dit kan doen vindt je bij de veel gestelde vragen onder het kopje ‘school’.

Een actieve URL of een internet-link in een bericht op Klasbord plaatsen is zo gepiept! Erg makkelijk wanneer je de Klasbord-volgers bijvoorbeeld naar een webpagina wilt doorverwijzen. De volgers kunnen op de link klikken en gaan automatisch naar de pagina op het internet.

Hoe werkt het?
1. Je stelt zoals gebruikelijk een bericht op in Klasbord. Let op dat je ‘https://’ en/of ‘www’ met een kleine letters schrijft. Anders pakt de web versie van Klasbord de link niet.
2. Na het plaatsen van een bericht met een link in de tekst, maakt Klasbord er automatisch een actieve link van. De tekstkleur van de link wordt dan oranje.

Je kunt zowel als leerkracht (beheerder of eigenaar) als ouder (volger) zien wie er een ‘Toppie’ heeft gegeven bij een geplaatst bericht op Klasbord.

Hoe werkt het in de app?
Open de opties door op de drie puntjes rechtsboven in het bericht te klikken.  Selecteer de optie ‘Toppies bekijken’. Vervolgens zie je een lijst met iedereen die een Toppie heeft gegeven op het desbetreffende bericht.

Hoe werkt het op de computer?
Open een bericht door op het bericht te klikken en klik rechtsboven op ‘opties’. Selecteer de optie ‘bekijk Toppies’ (deze is alleen aanwezig als er Toppies zijn gegeven op het bericht). Vervolgens zie je een lijst met iedereen die een Toppie heeft gegeven op het desbetreffende bericht.

Met de functionaliteit ‘schrijvers’ is het mogelijk om volgers van de klas te veranderen in schrijvers. Een schrijver kan een bericht plaatsen op Klasbord, maar voordat het bericht werkelijk geplaatst wordt is het mogelijk om de eigenaar/beheerder van de klas het bericht eerst goed te laten keuren.

Kinderen kunnen hierdoor ook aan de slag met Klasbord! Leuk om bijvoorbeeld een kind of een groepje de dag, de week, of een leuke activiteit vast te laten leggen.

Hoe werkt het in de app?
1. De schrijver meldt zich aan als volger bij jouw groep (menu - +groep toevoegen - Klascode invoeren - volger goedkeuren).
2. Vervolgens ga je naar menu – instellingen van groep (tandwieltje achter de groep) – open volgerslijst. En selecteer de persoon wie je ‘schrijver’ wilt maken.
3. Vervolgens vink je de optie ‘schrijver’ aan. Wanneer je de aanpassing bevestigt is deze persoon schrijver van de klas.
4. Wil je als eigenaar/beheerder de berichten van een schrijver eerst controleren voordat ze zichtbaar zijn voor alle gebruikers? Vink dan de optie ‘Nieuwe berichten eerst goedkeuren’ aan bij de instellingen van de groep. Het bericht wordt dan eerst ter controle naar de eigenaar/beheerder gestuurd.

Hoe werkt het op de computer?
1. De schrijver meldt zich aan als volger bij jouw klas (klasbeheer - volg een klas - Klascode invoeren - volger goedkeuren).
2. Vervolgens ga je naar instellingen - Klasbeheer - de betreffende groep - Volgers. En selecteer de persoon wie je ‘schrijver’ wilt maken.
3. Vervolgens vink je de optie ‘schrijver’ aan. Wanneer je op ‘bewaar’ klikt is deze persoon schrijver van de klas.
4. Wil je als eigenaar/beheerder de berichten van een schrijver eerst controleren voordat ze zichtbaar zijn voor alle gebruikers? Vink dan de optie ‘Controleer nieuwe berichten’ aan bij de klas details. Het bericht wordt dan eerst ter controle naar de eigenaar/beheerder gestuurd.

De schrijver kan nu een bericht opstellen. Wanneer hij/zij op ‘plaatsen’ klikt ontvangen de beheerders van de klas een pushbericht om het geplaatste bericht goed te keuren. Wanneer het bericht is goedgekeurd wordt het bericht geplaatst op Klasbord en is het bericht voor alle volgers zichtbaar.

Van een schrijver weer een volger maken? Volg dezelfde stappen en kies bij de betreffende persoon nu weer voor ‘volger’ i.p.v. ‘schrijver’.

De inhoud van een groep blijft staan als je alleen de naam van de groep aanpast en de volgers verwijdert/toevoegt. Daarom adviseren wij om voor elk (school)jaar een nieuwe groep te maken. Je kan de volgers van je vorige groep kopiëren naar je nieuwe groep (hoe je dit kan doen staat ook bij veel gestelde vragen) en in de groepen ook de jaartallen te zetten zodat je overzicht behoudt. Hierdoor kunnen alleen de ouders van dat schooljaar de foto’s en berichten zien. Daarbij is het wel leuk om de oude groep niet te verwijderen zodat ouders de berichten en herinneringen nog eens terug kunnen kijken.

Mocht je de groep willen overdragen omdat je bijvoorbeeld met pensioen gaat of elders aan het werk gaat, dan kan dat uiteraard. Eerst moet je collega waaraan je de groep wilt overdragen de groep volgen. Als je collega lid is ga je naar het menu – groepsinstellingen – volgerslijst. Hier klik je jouw collega aan en geef je hem/haar de rol van eigenaar. Dan wordt je zelf sub-beheerder en kan jij je uitschrijven voor de groep onderaan bij de groepsinstellingen.

Na het aanmaken van een account ontvang je binnen enkele minuten een e-mail om je account te activeren. Deze mail wordt verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven bij het aanmaken van je account. Zorg er dus voor dat je bij het aanmaken van je account het juiste e-mailadres invult.

Helaas komt het voor dat de activatie mail in de spam of ongewenste e-mail map terecht komt.Controleer deze mappen dus goed wanneer je de mail niet hebt ontvangen. Mocht er ook geen e-mail in de spam zitten, stuur dan een bericht via het contactformulier en vermeld daarbij het e-mailadres waarmee jij je hebt registratie. Wij zullen je dan een nieuwe activatie-link sturen.

In de activatie mail druk je op de oranje knop en wordt je doorgestuurd naar een pagina waar je de algemene voorwaarden moet accepteren. De activatie code op deze pagina is niet relevant en is NIET de code die je moet invullen op de app. Als leerkracht maak je in de app zelf een groep aan en als ouder vul je de 6 cijfer/letter code in die de leerkracht je heeft gegeven.

De eigenaar en beheerder (leerkracht of school) van een groep zijn de enige personen die een geplaatst bericht kunnen verwijderen of wijzigen. Ook kunnen de eigenaar en beheerder reacties van de volgers wijzigen/verwijderen indien daar aanleiding toe is. Een volger van een groep kan alleen een zelf geplaatste reactie verwijderen/aanpassen in de app.

Hoe werkt het in de app?
1. Open de opties door op de drie puntjes rechtsboven in het bericht te klikken.
2. Selecteer de optie ‘bericht aanpassen’ of ‘bericht verwijderen’.
3. Reactie verwijderen/wijzigen doe je door de reactie 2 seconden lang vast te houden en daarna op aanpassen te klikken.

Hoe werkt het op de computer?
1. Open een bericht door op het bericht te klikken en klik rechtsboven op ‘opties’.
2. Selecteer de optie ‘bericht aanpassen’ of ‘ bericht verwijderen’.
3. Reactie verwijderen doe je door op het kruisje achter de reactie te klikken (alleen eigenaar of beheerder kan dit).

Dit is mogelijk door de tweede leerkracht sub-beheerder van de groep te maken. Zo kun je met 2 of meer leerkrachten werken binnen dezelfde klas op Klasbord! Erg handig wanneer je met 2 leerkrachten voor 1 klas staat.

Hoe werkt het in de app?
1. De 2e leerkracht meldt zich aan bij jouw klas als volger.
2. Vervolgens ga je naar de groepsinstellingen (tandwieltje achter de groep) - open volgerslijst.
3. Selecteer de persoon die je sub-beheerder wil maken en vink de optie ‘Sub-beheerder’ aan. Wanneer je de aanpassing bevestigt is deze persoon sub-beheerder van de klas. Zelf blijf je de hoofdbeheerder/eigenaar van de klas.
4. De nieuwe sub-beheerder heeft nu dezelfde rechten als de hoofdbeheerder. Het enige verschil is dat alleen de hoofdbeheerder/eigenaar het beheer van een groep kan overdragen of de groep kan verwijderen.

Hoe werkt het op de computer?
1. De 2e leerkracht meldt zich aan bij jouw klas als volger.
2. Vervolgens ga je naar instellingen - Klasbeheer - Volgers.
3. Selecteer de persoon die je sub-beheerder wil maken en vink de optie ‘Sub-beheerder’ aan. Wanneer je op ‘bewaar’ klikt is deze persoon sub-beheerder van de klas. Zelf blijf je de hoofdbeheerder/eigenaar van de klas.
4. De nieuwe sub-beheerder heeft nu dezelfde rechten als de hoofdbeheerder. Het enige verschil is dat alleen de hoofdbeheerder/eigenaar het beheer van een groep kan overdragen of de groep kan verwijderen.

Load More

Dit doe je in de app door in het menu (drie streepjes links boven) op '+groep toevoegen' te drukken en daar de 6 cijfer/letter code van de groep in te vullen.

Als je op de computer werkt moet je in het menu (drie streepjes) naar klasbeheer en hier links onder op 'volg een klas' drukken.

Hoe werkt het in de app?
Om een groep te verlaten ga je in de app naar het menu (drie streepjes links boven) en ga je naar de groepsinstellingen (tandwieltje achter de groep). Daar kan je onderaan je uitschrijven bij de groep. Na het uitschrijven kan je niet meer bij de foto’s en berichten van de groep en wordt de groep ook uit je menu verwijderd.

Hoe werkt het op de computer?
Om een groep te verlaten ga je naar het menu (drie streepjes) naar Klasbeheer. Als je de groep aanklikt die je wilt verlaten kan je daarna rechtsonder klikken op ‘afmelden bij klas’. Na het afmelden kan je niet meer bij de foto’s en berichten van de groep en wordt de groep ook uit je klasbeheer verwijderd.

Nee, dit is niet nodig. Je kan namelijk meerdere groepen met 1 account volgen op Klasbord. Het account moet dus op jouw naam staan en je geeft bij het volgen van de groep aan van wie je de ouder/verzorger bent. Het is ook niet mogelijk om meerdere accounts op 1 e-mailadres te hebben.

De optie om de groep te verwijderen kan je vinden bij de groepsinstellingen. In de app is dat het tandwieltje achter de groepsnaam in het menu (drie streepjes links boven) en op de computer moet je naar klasbeheer in het menu (drie streepjes) en daar de juiste groep aanklikken.

Jouw naam kan je wijzigen via de app en de computer.  Jouw e-mailadres kan je alleen wijzigen via de app. Mocht je geen gebruik maken van de app, stuur dan een bericht via het contact formulier met je huidige e-mailadres en het e-mailadres waar naar je het wilt veranderen.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘mijn profiel’ onder ‘Persoonlijk’. Daar klik je op ‘profiel bewerken’ om je naam of e-mailadres te wijzigen.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘mijn profiel’ en klik op het potloodje achter je naam om je naam te wijzigen.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘instellingen’ onder ‘Persoonlijk’. Hier kan je de pushmeldingen en e-mailmeldingen aanpassen.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en ga naar ‘notificaties’ en daar kan je de pushmeldingen beheren en aangeven of je een e-mailbericht wilt krijgen bij een nieuwe reactie op een bericht. De instelling om een e-mail te ontvangen bij een nieuw bericht in een groep moet je elders aanzetten. Namelijk in het menu – klasbeheer en dan de groep openen waarvan je een e-mail bij nieuw bericht wilt ontvangen. Daar vink je dan de optie ‘Ik wil nieuwe berichten uit deze klas per mail ontvangen’ aan.

Hoe werkt het in de app?
In de app ga je naar het menu (drie streepjes links boven) en daar kan je de groepsinstellingen openen door op het tandwieltje achter de betreffende groep aan te klikken.

Hoe werkt het op de computer?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en naar ‘klasbeheer’. Als je hier op een groep klikt ga je naar de instellingen van die groep.

Als je wilt inloggen in de app en je ziet geen knop ‘inloggen’ dan komt dit doordat het lettertype op je telefoon te groot staat ingesteld waardoor de ‘inloggen’ knop van het scherm afvalt. Je zal dus bij de instellingen van je telefoon het lettertype kleiner moeten zetten om de knop ‘inloggen’ te zien.

Als dit gebeurd komt dit doordat de groep die je volgde of beheerde niet meer actief is. Dan heeft de eigenaar deze groep verwijderd. Je komt namelijk alleen na inloggen direct bij de ‘groep toevoegen’ pagina als je geen actieve groepen meer hebt. Je kan hierover dus contact opnemen met de eigenaar. Ben je zelf de eigenaar en heb je dus per ongeluk de groep verwijderd, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Vermeld hierbij de groepscode. Kan je die niet meer achterhalen, vermeld dan het e-mailadres van je account en de groep naam en jaar.

Hoe werkt het in de app?
Ga naar het menu (drie streepjes links boven) en naar 'mijn profiel' onder het kopje persoonlijk. Als je op het foto vierkant drukt kan je daar je foto instellen. ​​

Hoe werkt het op de computer?
Op de computer ga je ook in het menu (drie streepjes) naar 'mijn profiel'. Hier klik je op het potloodje achter je naam en daarna kan je vervolgens op het vierkant achter ‘profielfoto’ drukken om een foto in te stellen.

Als de app veel ruimte in beslag neem op de telefoon kan je de app van je telefoon verwijderen en opnieuw downloaden. Dan zal je wel opnieuw moeten inloggen en de instellingen van je meldingen moeten controleren (waar je dit kan doen staat ook bij de veel gestelde vragen).

Een andere optie is om bij de instellingen van je telefoon, naar je apps te gaan en daar Klasbord aan te klikken en naar de opslag te gaan. Hier kan je het cache geheugen legen en de gegevens wissen. Je krijgt dan een waarschuwing. Je houdt toegang tot alle groepen waar je lid van bent en dus toegang tot de berichten in die groepen. Ook hierna zal je opnieuw moeten inloggen en de instellingen van je meldingen moeten controleren (waar je dit kan doen staat ook bij de veel gestelde vragen).

Je kan zelf niet je account verwijderen. Als je jouw account verwijderd wilt hebben, stuur dan een bericht via het contact formulier met het e-mailadres waarop je een account hebt en de vraag om je account te verwijderen.

Ben je eigenaar/hoofdbeheerder van een groep? Zorg dan dat je deze groep eerst overdraagt aan een collega of de groep verwijderd. Hoe je dit kan doen vindt je bij de veel gestelde vragen onder het kopje ‘school’.

Een actieve URL of een internet-link in een bericht op Klasbord plaatsen is zo gepiept! Erg makkelijk wanneer je de Klasbord-volgers bijvoorbeeld naar een webpagina wilt doorverwijzen. De volgers kunnen op de link klikken en gaan automatisch naar de pagina op het internet.

Hoe werkt het?
1. Je stelt zoals gebruikelijk een bericht op in Klasbord. Let op dat je ‘https://’ en/of ‘www’ met een kleine letters schrijft. Anders pakt de web versie van Klasbord de link niet.
2. Na het plaatsen van een bericht met een link in de tekst, maakt Klasbord er automatisch een actieve link van. De tekstkleur van de link wordt dan oranje.

Je kunt zowel als leerkracht (beheerder of eigenaar) als ouder (volger) zien wie er een ‘Toppie’ heeft gegeven bij een geplaatst bericht op Klasbord.

Hoe werkt het in de app?
Open de opties door op de drie puntjes rechtsboven in het bericht te klikken.  Selecteer de optie ‘Toppies bekijken’. Vervolgens zie je een lijst met iedereen die een Toppie heeft gegeven op het desbetreffende bericht.

Hoe werkt het op de computer?
Open een bericht door op het bericht te klikken en klik rechtsboven op ‘opties’. Selecteer de optie ‘bekijk Toppies’ (deze is alleen aanwezig als er Toppies zijn gegeven op het bericht). Vervolgens zie je een lijst met iedereen die een Toppie heeft gegeven op het desbetreffende bericht.

Met de functionaliteit ‘schrijvers’ is het mogelijk om volgers van de klas te veranderen in schrijvers. Een schrijver kan een bericht plaatsen op Klasbord, maar voordat het bericht werkelijk geplaatst wordt is het mogelijk om de eigenaar/beheerder van de klas het bericht eerst goed te laten keuren.

Kinderen kunnen hierdoor ook aan de slag met Klasbord! Leuk om bijvoorbeeld een kind of een groepje de dag, de week, of een leuke activiteit vast te laten leggen.

Hoe werkt het in de app?
1. De schrijver meldt zich aan als volger bij jouw groep (menu - +groep toevoegen - Klascode invoeren - volger goedkeuren).
2. Vervolgens ga je naar menu – instellingen van groep (tandwieltje achter de groep) – open volgerslijst. En selecteer de persoon wie je ‘schrijver’ wilt maken.
3. Vervolgens vink je de optie ‘schrijver’ aan. Wanneer je de aanpassing bevestigt is deze persoon schrijver van de klas.
4. Wil je als eigenaar/beheerder de berichten van een schrijver eerst controleren voordat ze zichtbaar zijn voor alle gebruikers? Vink dan de optie ‘Nieuwe berichten eerst goedkeuren’ aan bij de instellingen van de groep. Het bericht wordt dan eerst ter controle naar de eigenaar/beheerder gestuurd.

Hoe werkt het op de computer?
1. De schrijver meldt zich aan als volger bij jouw klas (klasbeheer - volg een klas - Klascode invoeren - volger goedkeuren).
2. Vervolgens ga je naar instellingen - Klasbeheer - de betreffende groep - Volgers. En selecteer de persoon wie je ‘schrijver’ wilt maken.
3. Vervolgens vink je de optie ‘schrijver’ aan. Wanneer je op ‘bewaar’ klikt is deze persoon schrijver van de klas.
4. Wil je als eigenaar/beheerder de berichten van een schrijver eerst controleren voordat ze zichtbaar zijn voor alle gebruikers? Vink dan de optie ‘Controleer nieuwe berichten’ aan bij de klas details. Het bericht wordt dan eerst ter controle naar de eigenaar/beheerder gestuurd.

De schrijver kan nu een bericht opstellen. Wanneer hij/zij op ‘plaatsen’ klikt ontvangen de beheerders van de klas een pushbericht om het geplaatste bericht goed te keuren. Wanneer het bericht is goedgekeurd wordt het bericht geplaatst op Klasbord en is het bericht voor alle volgers zichtbaar.

Van een schrijver weer een volger maken? Volg dezelfde stappen en kies bij de betreffende persoon nu weer voor ‘volger’ i.p.v. ‘schrijver’.

Na het aanmaken van een account ontvang je binnen enkele minuten een e-mail om je account te activeren. Deze mail wordt verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven bij het aanmaken van je account. Zorg er dus voor dat je bij het aanmaken van je account het juiste e-mailadres invult.

Helaas komt het voor dat de activatie mail in de spam of ongewenste e-mail map terecht komt.Controleer deze mappen dus goed wanneer je de mail niet hebt ontvangen. Mocht er ook geen e-mail in de spam zitten, stuur dan een bericht via het contactformulier en vermeld daarbij het e-mailadres waarmee jij je hebt registratie. Wij zullen je dan een nieuwe activatie-link sturen.

In de activatie mail druk je op de oranje knop en wordt je doorgestuurd naar een pagina waar je de algemene voorwaarden moet accepteren. De activatie code op deze pagina is niet relevant en is NIET de code die je moet invullen op de app. Als leerkracht maak je in de app zelf een groep aan en als ouder vul je de 6 cijfer/letter code in die de leerkracht je heeft gegeven.

Load More

Je foto's en berichten blijven tot 1 november beschikbaar in Klasbord Editie 2019. Je kunt ook nog tot uiterlijk 1 november een Klasboek bestellen waarin je jouw foto's vastlegt. Daarna maakt Klasbord Editie 2019 plaats voor Klasbord Ouderapp. Zodra jouw school, opvang, leerkracht of groepseigenaar overstapt, ontvang je hier vanzelf melding van.

Ja dit kan. Je kan namelijk zelf ook een groep aanmaken (daar hoef je niet perse leerkracht voor te zijn) en dit kan in hetzelfde account als waar je de groep(en) van je kind(eren) mee volgt. Dit doe je in de app door in het menu (drie streepjes) naar +groep toevoegen te gaan en daar voor de grijze knop te kiezen. Je zal na het invullen van een naam ook een organisatie moeten kiezen. Hier kan je gerust de school kiezen. Hier krijgt de school geen melding van en verder beïnvloed dit niks. Op de computer log je in op onze website, ga je in het menu naar klasbeheer en kies je daar voor 'start een nieuwe klas'. Na het aanmaken van jouw eigen groep kan je daar de foto's in plaatsen die je in het boek erbij wilt hebben. Bij het samenstellen kies je dan ook je eigen groep om foto's uit te selecteren (aangezien je uit meerdere groepen foto's kan selecteren voor in 1 boek). Echter is het wel zo dat de datum van plaatsing wordt aangehouden bij de volgorde in het boek. Als je dus wilt dat dit in chronologische volgorde in het boek komt, zal je de foto's dus op Klasbord moeten plaatsen op de datum dat deze foto's zijn genomen.

Het je een boek op de computer aangemaakt en wil je gaan samenstellen maar gebeurt er niks als je op de knop ‘samenstellen’ drukt? Dit kan gebeuren als je de browser Internet Explorer (blauwe e) gebruikt. Als je een andere browser gebruikt zal deze knop het wel doen.

Wij kunnen de titel na bestellen niet meer aanpassen. Zorg er dus voor dat je de titel controleert op fouten voordat je het boek bestelt.

De foto’s worden geprint zoals ze op Klasbord zijn geplaatst. Is een foto op Klasbord dus een beetje bewogen of vaag dan zal deze ook zo in het boek komen. Kijk bij het samenstellen van het boek dus ook naar de kwaliteit van de foto’s.

Het Klasboek is een zelf samen te stellen fotoboek waarin je alle dierbare momenten uit de groep kunt samenvatten.

Klik hier voor meer informatie over het Klasboek.

Niets! De prijs die je te zien krijgt is de complete prijs, je betaalt dus niets meer voor de verzending. Alleen voor verzending naar België worden extra verzendkosten gerekend. De Klasboeken worden momenteel in Nederland gemaakt. Omdat we goede afspraken hebben gemaakt met PostNL, kunnen we voor een lage prijs verzenden binnen Nederland en wordt hier niets extra’s voor gerekend. Helaas zijn de verzendingen naar België een stuk duurder en moeten we dit doorrekenen in de totaalprijs.

Standaard krijg je van ons 16 pagina’s voor €13,00, welke je kunt vullen met je favoriete momenten. Jij bepaalt zelf welke momenten dit zijn. Mocht je bij het samenstellen meer dan 16 pagina’s nodig hebben, dan kun gewoon foto’s blijven selecteren, er komen automatisch pagina’s bij. Het maximum aantal pagina’s is 300.

Ja. Je bepaalt zelf welke foto’s en berichten er in het boek komen te staan. Je kan het boek samenstellen in de app of via de computer. Bij het samenstellen selecteer je gemakkelijk een foto of bericht door deze aan te vinken. Wil je het volledige bericht (tekst en foto’s) erin dan kan je ook het schuifje aan zetten. Dan worden alle foto’s en het tekstbericht geselecteerd voor in het boek.

Ja. Je bepaalt zelf welke foto’s en berichten er in het boek komen te staan. Ook bepaal je zelf op welk moment jij het boek wilt bestellen. Dus wanneer de laatste dag van het schooljaar is geweest en de laatste foto’s zijn geplaatst kun jij je persoonlijke Klasbord fotoboek samenstellen en bestellen.

Ja. Bij het aanmaken van je Klasboek kun je aangeven uit welke groep of groepen je de foto’s wilt selecteren voor in dat boek. Je kunt meerdere Klasboeken aanmaken zodat je bijvoorbeeld per groep of kind een eigen Klasboek krijgt. Deze moeten wel los van elkaar besteld en kunnen niet in 1 bestelling tenzij je een veelvoud van 1 boek wilt. Dit kan je aangeven bij het bestellen na het samenstellen.

Na de afronding en betaling van je Klasboek is de levertijd maximaal 8 werkdagen.

Als je een boek gaat samenstellen en kan je daar niet meer de groep selecteren waarvan je graag een boek wilt maken? Het kan zijn dat de groep van het afgelopen jaar een nieuwe naam heeft gekregen. Mocht je deze wel zien staan dan kun je deze groep eens proberen om te kijken of daar alle foto’s nog te vinden zijn.

Mocht je de groep er niet meer tussen zien staan en ook in een andere groep zijn de foto’s niet meer te vinden, dan ben je waarschijnlijk geen lid meer van de groep. We raden je aan hierover contact op te nemen met de betreffende leerkracht. Je zou bijvoorbeeld tijdelijk toegelaten kunnen worden om je Klasboek te maken.

Wanneer de beheerder van de groep (meestal de leerkracht) de groep verwijderd heb je nog 2 maanden de tijd om een Klasboek samen te stellen. Wacht dus niet te lang, want na deze 2 maanden is de informatie niet meer beschikbaar.

Je kan een Klasbord fotoboek maken in de app of op de computer. In de app ga je naar het menu (drie streepjes links boven) en ga je naar ‘klasboek maken’. Op de computer moet je inloggen op https://klasboek.klasbord.nl/. Als je het boek op de computer samenstelt raden wij aan om de browser Chrome te gebruiken.

Load More

Load More

Klasbord Plus kan je alleen aanschaffen en gebruiken in de app. Open een foto en druk links boven in de foto op de grijze pijl. Hier krijg je de melding dat je Klasbord Plus moet aanschaffen om de foto te kunnen downloaden en krijg je tevens de mogelijkheid om Klasbord Plus aan te schaffen.

Krijg je deze melding niet maar de melding dat de beheerder de mogelijkheid om de foto te downloaden uit heeft staan, dan moet je hiervoor de leerkracht benaderen. De leerkracht/beheerder van een groep kan namelijk per bericht aangeven of de foto’s en video’s gedownload mogen worden.

Dit kan alleen in de app. Om bestanden bij een al geplaatst bericht downloadbaar te maken druk je als beheerder op de drie puntjes rechtsboven in het bericht. Hier druk je op ‘bericht aanpassen’. Onderaan staan de opties. Hier vink je de optie ‘foto’s/video’s opslaan toegestaan’ aan en druk je op opslaan. Om te controleren of de foto nu gedownload kan worden kan je de foto openen en kijken of het downloadicoon wit is. Is deze wit dan kan de foto gedownload worden.

Wil je het voor alle toekomstige berichten mogelijk maken om de bestanden te kunnen downloaden, dan kan je bij de groepsinstellingen (drie streepjes links boven – tandwieltje achter de groep) de optie ‘media opslaan ingeschakeld bij nieuw bericht’ aanzetten. Dan staat bij elk nieuw bericht in die groep automatisch de optie aan om de bestanden te kunnen downloaden. Mocht er een enkel bericht tussen zitten met bestanden die je toch niet downloadbaar wilt hebben dan kan je de optie bij het samenstellen van het bericht altijd nog uitzetten.

Een veel gestelde vraag was het kunnen opslaan van foto’s en video’s. Met Klasbord Plus kan dit. Leerkrachten hoeven bestanden niet meer buiten Klasbord om te sturen en daarnaast kunnen ouders en betrokkenen direct de leukste foto’s van hun kind bewaren. Op deze manier kun je een foto afdrukken of gebruiken in een eigen fotoboek.

Je kan een foto of video opslaan door de foto/video te openen en linksboven op de pijl te drukken.

Let op! Als je een video wilt downloaden moet je wachten totdat de video geladen is en daarna pas op het download icoontje drukken.

De beheerder van de groep kan per bericht aangeven of de bestanden beschikbaar zijn om op te slaan. Het kan dus voorkomen dat niet alle foto’s beschikbaar zijn. Staat er een foto bij die je graag zou willen hebben? Vraag dit dan even na bij de beheerder van de groep. Nadat je Klasbord Plus hebt aangeschaft kan je makkelijk aan de kleur van het icoon zien of het bestand opgeslagen kan worden,. Is de pijl grijs dan is het niet mogelijk, is deze wit dan kan je de foto/video opslaan.

Voor privé gebruik mag je foto’s opslaan en gebruiken. Een foto kan privacygevoelig zijn, gebruik een foto daarom alleen voor eigen gebruik en deel deze nooit zonder toestemming via andere kanalen als er andere kinderen op de foto staan dan je eigen kind.

Bij Klasbord is er altijd een gratis functie beschikbaar zodat leerkrachten op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen. Om Klasbord te kunnen blijven doorontwikkelen vragen we voor het maken van een Klasboek en voor het opslaan van bestanden een vergoeding.

Het opslaan van foto’s en video’s kost 3,99 per jaar. Op het moment dat je het abonnement afneemt loopt dit voor één jaar en daarna stopt dit automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

Load More