Met de functionaliteit ‘schrijvers’ is het mogelijk om volgers van de klas te veranderen in schrijvers. Een schrijver kan een bericht plaatsen op Klasbord, maar voordat het bericht werkelijk geplaatst wordt is het mogelijk om de eigenaar/beheerder van de klas het bericht eerst goed te laten keuren.

Kinderen kunnen hierdoor ook aan de slag met Klasbord! Leuk om bijvoorbeeld een kind of een groepje de dag, de week, of een leuke activiteit vast te laten leggen.

Hoe werkt het in de app?
1. De schrijver meldt zich aan als volger bij jouw groep (menu - +groep toevoegen - Klascode invoeren - volger goedkeuren).
2. Vervolgens ga je naar menu – instellingen van groep (tandwieltje achter de groep) – open volgerslijst. En selecteer de persoon wie je ‘schrijver’ wilt maken.
3. Vervolgens vink je de optie ‘schrijver’ aan. Wanneer je de aanpassing bevestigt is deze persoon schrijver van de klas.
4. Wil je als eigenaar/beheerder de berichten van een schrijver eerst controleren voordat ze zichtbaar zijn voor alle gebruikers? Vink dan de optie ‘Nieuwe berichten eerst goedkeuren’ aan bij de instellingen van de groep. Het bericht wordt dan eerst ter controle naar de eigenaar/beheerder gestuurd.

Hoe werkt het op de computer?
1. De schrijver meldt zich aan als volger bij jouw klas (klasbeheer - volg een klas - Klascode invoeren - volger goedkeuren).
2. Vervolgens ga je naar instellingen - Klasbeheer - de betreffende groep - Volgers. En selecteer de persoon wie je ‘schrijver’ wilt maken.
3. Vervolgens vink je de optie ‘schrijver’ aan. Wanneer je op ‘bewaar’ klikt is deze persoon schrijver van de klas.
4. Wil je als eigenaar/beheerder de berichten van een schrijver eerst controleren voordat ze zichtbaar zijn voor alle gebruikers? Vink dan de optie ‘Controleer nieuwe berichten’ aan bij de klas details. Het bericht wordt dan eerst ter controle naar de eigenaar/beheerder gestuurd.

De schrijver kan nu een bericht opstellen. Wanneer hij/zij op ‘plaatsen’ klikt ontvangen de beheerders van de klas een pushbericht om het geplaatste bericht goed te keuren. Wanneer het bericht is goedgekeurd wordt het bericht geplaatst op Klasbord en is het bericht voor alle volgers zichtbaar.

Van een schrijver weer een volger maken? Volg dezelfde stappen en kies bij de betreffende persoon nu weer voor ‘volger’ i.p.v. ‘schrijver’.