Let op: na 1 augustus 2021 kun je in Klasbord Editie 2019 geen nieuwe groepen meer aanmaken. Vanaf 1 november gaat Klasbord Editie 2019 ook daadwerkelijk uit de lucht. 

We nodigen je uit om vanaf 1 augustus je nieuwe groep(en) aan te maken in de nieuwe Klasbord Ouderapp. Deze app is net als de huidige Klasbord gratis, veilig en gebruiksvriendelijk, maar biedt scholen en opvang meer mogelijkheden om met ouders te communiceren.

Als school, leerkracht of kinderdagverblijf begin je met het ondertekenen van de verwerkersovereenkomst die je kan vinden op https://klasbord.nl/verwerkersovereenkomst. Informeer de ouders over Klasbord en  vraag toestemming aan de ouders/verzorgers van de kinderen. Je kunt hiervoor ons voorbeeld gebruiken die staat op https://klasbord.nl/toestemmingsverklaring/.

Als je met de hele school start met Klasbord en je wilt als school berichten kunnen plaatsen in alle groepen, is het handig om te starten met het dashboard. Meer informatie hierover staat op https://klasbord.nl/dashboard/. Als je een schoolaccount aanmaakt op Klasbord kan je daarmee inloggen op https://mijn.klasbord.nl/dashboard/ en een dashboard voor jouw school aanmaken. In dat dashboard kan je dan de gewenste groepen aanmaken. Als je een groep maakt vanuit het dashboard, is het account waarmee je het dashboard beheerd ook de eigenaar van de groep. Je kan daarna de leerkrachten de uitnodiging sturen die je in je e-mail ontvangt na het aanmaken van een groep. Als de leerkrachten de groep volgen kan je ze sub-beheerder maken van de groep. Daarna kan de leerkracht weer de uitnodiging doorsturen naar de ouders/verzorgers van de kinderen.

Als je als leerkracht start met Klasbord en niet met de hele school kan je een account aanmaken en de groep voor jouw klas aanmaken. Je krijgt dan een mail met een uitnodiging die je naar de ouders/verzorgers van de kinderen kan doorsturen. Als kinderdag verblijf kan je starten zoals scholen (als je meerdere groepen maakt) maar als je maar 1 groep maakt voor het hele kinderdagverblijf kan je starten zoals een leerkracht.